Cauta:
  News  Agricultura  


mediu  Program comun de instruire mediu

ARBDD este singurul partener din Romania alaturi de alti parteneri din: Slovacia (BROZ - Regional Association for Nature Conservation and Sustainable Development, State Nature Conservancy), Bulgaria (Kalimok Brushlen Protected Area, Persina Nature Park Directorate, Regional Inspectorate of Environment and Waters - Ruse) si Ungaria (Duna-Drava National Park, Duna-Ipoly National Park). Partenerul lider este Nationalpark Donau-Auen GmbH din Austria.

S-au alaturat retelei si alti parteneri din: Croatia (Nature Park Kopački Rit), Serbia (Institute for Nature Conservation reprezentand Nature Reserve Gornje Podunavlje), Germania (City of Ingolstadt si Auenzentrum Neuburg reprezentand Danube Floodplain Restoration Area Neuburg - Ingolstadt).

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www. danubeparks. org

Guvernator,
Grigore BABOIANU

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A. R. B. D. D. ) implementeaza proiectul DANUBEPARKS Danube River Network of Protected Areas - Development and Implementation of Transnational Strategies for the Conservation of the Natural Heritage at the Danube River, Reteaua de Arii Protejate Dunarene - Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii.

In cadrul actiunilor pachetului de lucru WP7, Turism Dunarean in Natura, se regaseste si Programul comun de instruire si comunicare in limba engleza "Joint Ranger Training", ce este organizat de Partenerul lider Nationalpark Donau-Auen GmbH din Austria si respectiv Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

In luna iulie 2010, s-a desfasurat Modulul 1 al Programului comun de instruire "Joint Ranger Training" in Parcul National Donau-Auen din Austria, la care au fost invitati 15 participanti din statele riverane implicate in implementarea proiectului, reprezentanti din cadrul ariilor naturale protejate din Slovacia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Austria si Romania.

Cursul s-a desfasurat pe o perioada de 9 zile in intervalul 07-15 iulie 2010, cu 8 ore de curs pe zi si cu aplicatii practice prin organizarea de scurte vizite ghidate in zone sau obiective din cadrul Parcului National Donau-Auen (Hainburg an der Donau si imprejurimile, centrul de informare ecologica din Orth).

Aceasta instruire s-a adresat direct rangerilor ariilor naturale protejate precum si personalului care intra in contact direct si furnizeaza informatii vizitatorilor in cadrul centrelor de informare sau in birourile de relatii cu publicul si a avut ca scop imbunatatirea tehnicilor de interpretare si de conversatie in engleza intr-un limbaj specializat in domeniul protectiei mediului si formarea unei mai bune comunicari in relatiile cu publicul.

Aducerea impreuna a reprezentantilor diverselor arii protejate si cunoasterea experientei acestora a contribuit la intelegerea reciproca a politicilor si activitatilor de administrare a patrimoniului natural dunarean. De asemenea, cunostintele acumulate de participanti sunt transferate celorlalti colegi din administratiile ariilor protejate partenere in proiect.

Proiectul DANUBEPARKS implica 12 organizatii partenere din 8 tari diferite.

 
mediu mediu

Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIU - 2019 - reportaj.com