Cauta:
  News  Agricultura  


 
 

Drumul catre Barajul Vidraru are nevoie de reparatii

In cazul in care doriti sa ajungeti la Vidraru din Bucuresti, este bine sa aveti o masina pregatita pentru acest test de rezistenta. Prima parte prin care mergeti pe autostrada catre Pitesti este o placere, insa cand iesiti de pe autostrada incepe calvarul.

Trecand prin tot felul de orase si orasele, sate si comune, ai impresia ca nu mai ajungi. Limite de viteza, drum cu gropi si tot felul de capcane, plin de masini care incearca sau vin de la Vidraru. Romanul daca tot a dat bani pe masina, se gandeste ca macar sa faca si el cateva iesiri cu ea, sa se mandreasca de achizitie. Insa cand incepe drumul prin padure, serpentinele nu se mai termina, gropile sunt cu nemiluita, treci de la asfalt la bucati de drum cu pietris, peisaj nu vezi ca este numai padure iar in plus daca ai noroc poti sa nimeresti intr-o distractie pe sosea cu o turma de oi sau alte animale. Nu este nimic mai placut decat sa vezi turma ca merge mai rapid decat masina ta si nimic mai palpitant decat sa te gandesti la coarnele lor cum trec milimetric sau nu de masina ta proaspat spalata si nezgariata. Cu ciobanii nu poti sa intrii in argumente, pentru ca ei au bate si tu nici macar nu poti sa fugi cu masina...

Dupa zeci de kilometri si sute de serpentine (da sute!), ajungi in sfarsit sa vezi ceea ce vedeti in imaginea de mai jos. Acelasi peisaj insa, chiar mai frumos il puteti vedea mai aproape de Bucuresti, langa Campina la barajul de la Paltinu. Iar drumul este mult mai prietenos.

Totusi, pentru cei care doresc neaparat sa ajunga la Vidraru, este bine sa faca un circuit si sa urce pe Transfagarasan si sa stea o noapte pe munte la cabanele de la lacul Balea. Puteti apoi sa va intoarceti prin Brasov, este drumul mai lung, dar nu mai treceti prin cosmarul din sud.
 

 
 
 

Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIU - 2019 - reportaj.com