Cauta:
  News  Agricultura  


mediu  Cooperare transfrontaliera mediu

. Ca partener DANUBEPARKS, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii implementeaza proiectul Reteaua de Arii Protejate Dunarene - Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii, proiect finantat prin Programul Europa de Sud-Est 2007-2013 (SEE Programme 2007-2013).

In cursul lunii octombrie, o delegatie a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, formata din membri ai echipei proiectului DANUBEPARKS s-a deplasat in Ucraina - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, pentru a participa la vizita de studii si schimbul de experienta organizate in cadrul pachetului de lucru WP3 - Morfologia si Revitalizarea fluviului Dunarea. Crearea valorilor prin imbunatatirea calitatii vietii, cresterea gradului de ocupare a fortei de munca si crearea unei planificari teritoriale adecvate.

Pe baza acestor principii, programul de renaturare elaborat pentru Delta Dunarii, se concentreaza pe patru obiective principale: Reabilitarea sistemului hidrologic, Reintegrarea amenajarilor (polderelor) abandonate, Restaurarea habitatelor si a ecosistemelor, Restaurarea speciilor pe cale de disparitie.

Guvernator,
Grigore BABOIANU In cadrul acestui pachet de lucru Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii are ca responsabilitate realizarea unei planificari a proiectelor de reconstructie ecologica in Rezervatia Biosferei Transfrontaliera Delta Dunarii Romania-Ucraina.

Deplasarea s-a dovedit necesara si utila atat in cadrul etapei de "Evaluare complexa a proiectelor de reconstructie ecologica existente sau in curs de implementare" cat si pentru elaborarea, intr-o etapa ulterioara, a codului de bune practici pentru reconstructia ecologica, permitand vizitarea zonelor in care s-au realizat sau in care sunt propuse lucrari de reconstructie ecologica, precum si un fructuos schimb de experienta cu omologii din tara gazda. Identificarea oportunitatilor comunitatilor privind angajarea cetatenilor in procesul de planificare, asigurarea de sanse pentru educatie si servicii publice, identificarea si conservarea patrimoniului cultural;

4. O echipa a Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Delta Dunarii care deruleaza contractul de servicii "Planificare a proiectelor de reconstructie ecologica in RBTDD Romania/Ucraina" a insotit delegatia ARBDD.

Impreuna cu reprezentanti ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Dunarea Ucraina, ai WWF Ucraina, ai Departamentului Padurilor Izmail si ai Directiei de Gospodarire a Apelor Dunarene Izmail au fost vizitate zonele umede din jurul Lacurilor Yalpug si Kugurlui, ostrovul Ermakov, zona Tataru si zona lacului Kartal.

S-au efectuat numeroase observatii privind starea habitatelor, a speciilor de flora si fauna si s-au purtat discutii despre managementul si caracteristicile ariilor protejate, activitatile de monitoring si de renaturare (reconstructie ecologica), cu accent pe proiectele finalizate, in curs de implementare sau cele care urmeaza a fi realizate

 
mediu mediu

Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIU - 2019 - reportaj.com