Cauta:
  News  Agricultura  


mediu  Adevaruri dure de Ziua Mediului mediu

Studiile stiintifice au dovedit ca biotehnologia este sigura pentru om si mediu, iar in plus:

Culturile de plante modificate genetic au o productivitate cu 25% mai mare decat culturile traditionale

Pentru aceste culturi se folosesc, in medie, cu 20% mai putine pesticide, iar procentul de culturi omg care nu necesita chimizare este in crestere

Culturile de plante modificate genetic necesita mai putine lucrari agricole, deci se realizeaza cu mai putine emisii de CO2

Unele plante modificate genetic au nevoie de cantitati mici de apa, deci se elimina sistemele de irigatii, mari consumatoare de energie.
Agricultorii din SUA, Argentina, Brazilia, China sau Canada au putut verifica prin practica aceste constatari, in milioanele de ferme, intinse pe 137 milioane de hectare, in care se foloseste biotehnologia.
Grupari fundamentalist-extremiste ale unor asa-zisi ecologisti au reusit sa manipuleze publicul european, prin campanii bine orchestrate, ce au servit interesul importatorilor de cereale si al celor care defriseaza paduri.
Daca in Brazilia nu s-ar fi introdus biotehnologia, sustinuta de Biserica Catolica, defrisarile in padurea amazoniana ar fi fost cu 25% mai mari, pentru a se obtine aceeasi cantitate de cereale!
Practic, asa-zisii ecologisti contribuie la poluarea cu pesticide si CO2 a planetei, militand impotriva solutiilor de dezvoltare durabila bazata pe biotehnologie!
Din fericire, europenii incep sa afle adevarul: nu exista niciun argument stiintific care sa sustina teama de inovatie, indusa de obscurantistii anti-OMG. Organizatiile ecologiste extremiste contribuie la poluare

Ziua Mondiala a Mediului reprezinta un prilej de reflectie la cea mai importanta problema cu care se confrunta epoca moderna-epuizarea resurselor biologice ale planetei. Pe de o parte, nevoile oamenilor nu pot fi satisfacute, pe de alta este suprasolicitat mediul inconjurator.
Se impune, astfel, ca efortul de rezolvare a crizei alimentare, ce a crescut costul vietii, ba chiar a determinat tragedii umanitare in unele zone, sa fie armonizat cu masurile de protejare a naturii.

Daca vom face agricultura ca in secolul trecut, explozia demografica si cererea tot mai mare de alimente vor duce la defrisari masive si la poluare prin chimizarea in exces a agriculturii.
Introduse in exploatarea agricola acum peste 15 ani, plantele modificate genetic s-au dovedit o solutie la aceste probleme.

 
mediu mediu

Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIU - 2019 - reportaj.com